Ida-Virumaal esietendub lavastus “Diktaator, naljamees ja liiderdaja”

Ida-Virumaal esietendub lavastus “Diktaator, naljamees ja liiderdaja”

Teater R.A.A.A.M. toob lavale Narva Punase Risti laagris viibinud Jaroslav Hašeki ja Josep Broz Tito kohtumise teemal lavastuse “Diktaator, naljamees ja liiderdaja”.

Ida-Virumaal, Mäetaguse Kirveviskehallis esietendub 11. juulil Udmurtia lavastaja ja dramaturgi Damir Salimzianovi lavastus “Diktaator, naljamees ja liiderdaja”, alapealkirjaga “Kuningas, narr ja hoor”.

Tegemist on iroonilise fantaasialavastusega, mis annab võimaluse sukelduda erinevate inimeste dialoogidesse ja mõtisklustesse maailmast, sõjast, armastusest, inimelu hinnast ja paljust muust.

Lavastus provotseerib ka huvi piirilinna Narva ajaloo vastu, kajastades selle arengut läbi aastate.

“Diktaator, naljamees ja liiderdaja” autor ning lavastaja on Damir Salimzianov, kunstnik Riina Vanhanen, valguskujundaja Priidu Adlas (Eesti Draamateater) ja muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres. Näitlevad Kristo Viiding (Eesti Draamateater), Martin Kõiv ja Elina Reinold.

Damir Salimzianov on varasemalt lavastanud R.A.A.A.M. teatris lavastuse “Läbi kõigi elude ma otsin sind…”, publikulemmiku “Praegu pole aeg armastamiseks” ja palju muud.

Teater R.A.A.A.M. on Eestis ja välismaal etendusi andev organisatsioon, mille missiooniks on Eesti kultuuriloo tutvustamine läbi professionaalse eestikeelse teatri ja Eesti teatri mitmekesistamine. Aastas annab R.A.A.A.M. sadakond etendust ca 15 000 vaatajale ja teeb tihedat koostööd Eesti ja välismaa tuntumate teatrite, näitlejate, lavastajate, näitekirjanike ja teatrifestivalidega.

https://kultuur.err.ee/1608653977/ida-virumaal-esietendub-lavastus-diktaator-naljamees-ja-liiderdaja